הכשרת כלים ששימשו לבשר שאינו חלק

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
כלים/תנור שבישלו/צלו בהם בשר כשר וכעת רוצים להכין בהם בשר גלאט, האם צריכים הכשרה, וכיצד?
בברכת כט"ס

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אין צורך להכשיר, גם בשר שאינו גלאט הוא כשר, וכיון שכלי שאינו בן יומו אינו אוסר את המאכל, אלא שחכמים חייבו להכשירו שמא יטעו ולא יכשירו גם כלי בן יומו, אם הכלי נקי ולא בישלו בו בשר שאינו חלק 24 שעות אין חשש. אבל אם אפשר בקלות להכשיר כדאי, כיון שיש היום הרבה קשיים בשחיטה, ויש צורך אמיתי וממשי לרכוש בשר רק מכשרות מהודרת, ובשר שאינו חלק לא מספיק מפוקח.

בהצלחה רבה.