מצא מעטפה עם שטרות כסף

שלום לרבנים, לפני 5 שנים מצאתי מעטפה מעוכה ובתוכה היו שטרות של כסף הכרזתי במקום המציאה אך לא איתרתי את הבעלים. לקחתי את השטרות אלי. האם צריך לרשום בפינקס עד שיבוא אליהו?

תשובה:

שלום רב,

אנו מתנצלים על האיחור במתן התשובה,

תלוי אם המעטפה נמצאה במקום שרוב העוברים בו מכריזים על אבידות, יש לשמור עד שיבוא אליהו. אם לא, מותר לקחת מבלי לרשום. כאשר מדובר בכסף מזומן, רק בשכונה חרדית (או חרד"ל) מובהקת, רוב העוברים היו מכריזים על האבידה.

לכתחילה היה אסור להשתמש בכסף, אלא לשמור את השטרות עצמם עד שיבוא אליהו ולהמיר אותם כאשר המדינה מוציאה שטרות חדשים. בדיעבד, לאחר שכבר השתמשו בכסף, יש לרשום בפינקס ולשמור אותו עד שיבוא אליהו.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי רנט סעיף ג וסי' רסז סעיף כה.