קידוש על היין

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

ראיתי במסכת ברכות דף לג עמוד א שאנשי כנסת הגדולה בהתחלה תיקנו קידוש בתפילה ואחר כך כשהעשירו תיקנו על יין ואחר כך חזרו להיות עניים חזרו לתקן קידוש בתפילה וראיתי שרש"י אמר שם שמאז שתיקנו על היין נשכח תקנת עזרא רציתי מי תיקן לנו אחר כך לעשות קידוש על היין שהרי נאמר שלבסוף חזרו לתקן בתפילה

תודה

תשובה:

בגמרא שם אמרו בשם אנשי כנסת הגדולה שאף המבדיל בתפילה חייב להבדיל הכוס, ממילא גם כשתיקנו להבדיל בתפילה מעולם לא עקרו את התקנה להבדיל על הכוס, אלא שכשנעשו עניים ובלאו הכי לא יכלו להבדיל על הכוס תיקנו לכל הפחות להבדיל בתפילה.