שאלה:
1. אשמח לברר על מערבל שמעבד בצק שעשוי מסגסוגת אלומיניום(במקסר) אם ניקו אותו לפעמים בספוג חלבי ולפעמים בספוג בשרי עם מים הכי רותחים שיש בברז.
האם המערבל נשאר פרווה או שצריך הכשרה .
2. אותו שאלה גם לגבי בלנדר עם סכינים(נראה לי מתכת) שנוקתה בדרך כזאת.
יש לציין שלא תמיד הספוג נקי משאריות חלב/בשר
אשמח לתשובה לפני שבת כדי לדעת לגבי הכנת חלות לשבת.
תודה רבה
תשובה:
שלום רב
לכתחילה אין לעשות כן, אבל בדיעבד יש להניח שהסבון כבר פגם את הספק שאריות חלב או בשר שהיו בסקוצ' ואין צורך בהכשרה.
בהצלחה.