מה לומדים לעילוי נשמת נפטר

שאלה:

שלום לכבוד הרב..
רציתי לשאול כאשר אדם נפטר ורוצים להיטיב איתו מה עדיף לקרוא לעילוי נשמתו פרקי תהילים.. או משניות אבל רק קריאה רגילה ללא הבנה ופירוש כלשהו …?

תשובה:

שלום רב

אם לא מבינים מה שקוראים ודאי עדיף תהילים, מקרא בלא הבנה יש לכך משמעות, תורה שבעל פה בלי הבנה זה כלום. אבל למהללמוד בלי להבין?? יש פירושים מאוד קלים, יש משניות ארטסקרול, ויש קהתי וכו' וכו', ואפשר ללמוד ולהבין ויש בכך עילוי נשמה גדול גם אם מספיקים מעט. משנה אותיות נשמה.

שנזכה ללמוד וללמד לשמור ולעשות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בלימוד אקראי ודאי משניות כך מנהג ישראל, לימוד שיטתי לסיים מסכת לעילוי נשמת הנפטר דבר גדול הוא לעשות זאת בגמרא.