שימון ציר דלת בשבת

שאלה:

שלום רב,
ראיתי לאחד ממורי ההוראה המובהקים שהשיב לאסור שימון דלת חורקת בשבת משום מכה בפטיש.
לא זכיתי להבין ואשמח אם תוכלו לבאר לי זאת.
תודה

תשובה:

שלום רב

זה בעצם קצת תלוי בהסתכלות על המעשה… אני מניח שהרב הנ"ל רואה פגם בתיפקוד הדלת כאשר היא חורקת, ומכאן שהשימון הוא תיקון והשלמה לתיפקודה, וכך נראית לי הסברא הישרה.

קיץ בריא!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שְׁאֵלָתִי דומה, דלת שהמנעול שלה מחליד ולכן לפעמים נתקעת וא"א לפתחה אא"כ משמנים אותה בספריי, וזה קורה לעיתים קרובות מאד. האם גם אז זה אסור או שזה יכול להקרא דרך השימוש?