חיישנים בחדר מדרגות בשבת

שאלה:

שלום, אני כעת נמצא בבית בחו"ל בקומה שבע, ובמדרגות יש חיישינים וכשעוברים שם (בכל קומה) נדלקת נורה, יש אפשרות לרדת במדרגות (או אולי כדאי לרדת במעלית ע"י שהגוי לוחץ על הכפתור), או שיש להשאר בבית כל יום השבת או היום טוב?
יורני המורים ושכמ"ה

תשובה:

שלום רב

אינני רואה עצה אלא לרדת במדרגות עם גוי, כאשר האור כבר נדלק על ידי הגוי. במעלית, יש לברר את המציאות, כיון שיש השפעה בהרבה מעליות על מספר הנוסעים – הכובד לגבי תוספת חשמל, כפי שהובא בס' שמירת שבת כהלכתה, ראה פרק כג סעי' נח.

וכיון שלא ימצא גוי שירד במדרגות לצורך עצמו, אינני רואה עצה אלא להשאר בבית…