אמרתי "אני לא מדברת עם האמא" ולא אמרתי בלי נדר

שאלה:

בס״ד
שלום כבוד הרב,
היום אני ואמי התווכחנו קצת ואמרתי לה ״אני לא מדברת איתך״. לא התכוונתי באמת לא לדבר איתה אך ידעתי שאם אני לא יגיד בלי נדר זה יהיה נדר.
חשוב לי להגיד שבלב אמי לא באמת חשבה שאני לא אדבר איתה יותר.
אני מאוד מאוד אוהבת את אמי ואני באמת לא יודעת מה לעשות.
מה עליי לעשות?
זה ממש דחוף אשמח לתשובה בהקדם האפשרי

תשובה:

שלום רב,

מאחר שזה לא נאמר בלשון נדר זה לא נחשב לנדר, בעבר דנו כאן באתר באופן כללי האם נדרים כאלה שאוסרים עלייך לקיים את חובתך – לדבר עם האמא חלים או לא. אבל בסיטואציה הזו שזה לא נאמר בלשון נדר זה לא נחשב לנדר, אלא אם כן מדובר בקבלה שהיא של מצוה.