שיעור פת בסעודות שבת וחג

שאלה:

מועדים לשמחה

האם בשבתות ויו"ט חייב לאכול כביצה בסעודות או שאפשר להסתפק בכזית?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

ודאי שמעיקר הדין מספיק לאכול כזית, ראה מה שהאריך בסוגיה זו באפיקי ים ח"ב סי' א' שאפילו לדעת האומרים שצריכים כביצה, אם הוא כבר שבע או זקן או חולה שאינו יכול לאכול עוד ודאי שמספיק לאכול כזית שזה שיעור סעודה. אולם לכתחילה ראוי לחוש לדעות שכתבו שצריכים כביצה כדי שיהיה עונג יו"ט שזה שיעור שביעה ראה בשו"ת באר יצחק אבה"ע סי' ב' שהרחיב בזה והביא כמה דעות. ובמשנה ברורה סי' רצא סק"ב וסי' תרלט ס"ק כג כתב שלכתחילה צריכים לאכול כביצה ובדיעבד כזית. ושם גם מבואר שאין הבדל בין סעודת שבת לסעודת יו"ט.