קדיש ביחיד

שאלה:

מועדים לשמחה

האם יש איסור לומר קדיש ביחיד?
אסביר את כוונתי: סבא שלי נפטר לא מזמן והשאיר רק בנות, אז אנחנו הנכדים אומרים קדיש, אבל אמא שלי רוצה לומר גם היא לאחר שהיא מתפללת קדיש בעצמה, זה עושה לה טוב.
האם אפשרי?

תודה!

תשובה:

שלום רב

אין לומר קדיש לבטלה. יש לומר לאמא שהדרך לכבד את זכרו של הסבא הוא לעשות דברים המועילים לנשמתו, חיזוק בשמירת המצוות, תהילים, צדקה, ריבוי כבוד שמים, חינוך הצאצאים בדרך התורה וכו', אמירת קדיש לבטלה מעבר להיותה אסורה אין בה כל משמעות לנפטר. וראה עוד כאן.

בשורות טובות.