להכנס למקום "מכור לגוי"

שאלה:

ב"ה
שלום וברכה, וחג שמח!
א. מכרנו את המרפסת\גג לגוי (לפסח) ויש שם ספרי קודש והרוח חזקה והעיפה חלק מהספרים. האם מותר להכנס ולהרים אותם ולשים אותם בגג במקום בטוח?
ב. מכרנו ארון לגוי ובתוכו היו דברים לפסח שבטעות הכנסנו לארון. מישהו (לאחר חצות יום "יד") הוציא משם את הדברים, מותר להשתמש בהם כעת?
תודה רבה רבה

תשובה:

שלום רב

בחוזה הנעשה עם הגוי מפורש, שמותר יהיה למוכרים להכנס לשם באופן אקראי לשימוש נצרך, כך שאין כל בעיה. העיקר לא להשתמש רגיל וכו', כדי שלא לעשות חוכא ואיטלולא מכל המכירה.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם אני רוצה לקחת משהו מארון שמכור לגויים והפריט עצמו נקי לפסח,אני יכולה להיכנס ולקחת אותו?
    וכמובן להשתמש בו כרגיל…