בר מצווה

שאלה:

כבוד הרב שלום
לנכדי נופל התאריך העברי ט תשרי שזה ערב יום כיפור ושבת זה יום כיפור. האם אפשר להקדים לשבת לפני. או לדחות לשבת אחרי את העליה לתורה
תודה מראש

תשובה:

שלום רב

אפשר להקדים ואז יעלה רק למפטיר ולא יקרא את הפרשה עצמה אלא את ההפטרה, או לאחר לשבת אחר כך, כרצונכם. העיקר ללמד אותו את חשיבות קיום המצוות בדקדקנות, ושלא להפסיד חלילה אפילו יום אחד מקיום מצות תפילין שהיא צינור הקשר בין עם ישראל לבוראו העולם.

מועדים לשמחה ורוב נחת.