כתם על מגבון

שאלה:

שלום.
אישה בהריון בחודש שלישי, גילתה בעת ניגוב
מעט דם על המגבון. האם נאסרת? ובמידה וזה לא היה על מגבון, האם נדרשת טבילה?
יש להשיב עפ מנהג ספרדים.

תשובה:

שלום רב

אם הכתם היה בגודל כגריס [מעט יותר ממטבע של שקל] היא נאסרת, אך בפחות מכך היא מותרת. כאשר הניגוב היה פחות מחצי דקה לאחר מתן שתן יש שהחמירו לאסור גם בפחות מגריס.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הוראת רבותי אינה כך, ציינתי למחלוקת וההכרעה בענין עשרות פעמים באתר, תוכל לעיין במאגר השו"ת שלנו על גדרי דין זה.