הריגת חלזונות – צער בעלי חיים

שאלה:

מועדים לשמחה
ראיתי אדניות מפלסטיק זרוקים ועליהן מלא חלזונות קטנות לקחתי עבדתי עם האדניות ומתו החלזונות
זה נטילת נשמה?
חיפשתי בגוגל הלכות בעל חיים נטילת נשמה לא מצאתי כלום רק נטילת נשמה בשבת
איך זה נקרא ואם יש ספר הלכות להמליץ על בעלי חיים נטילת נשמה

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי כיצד מתו החלזונות. אולם יש נידון הפוסקים האם יש בזה איסור צער בעלי חיים. הן מצד עצם ההריגה שדעת הנודע ביהודה שאין בזה איסור בעלי חיים, בנוסף דעת היעב"ץ שאין איסור בעלי חיים בבעלי חיים שאינם ראויים למלאכה. אבל ברור שסתם כך ודאי אסור להתעלל בהם כי גם ללא גדרי איסור צער בעלי חיים, אדם חייב לשמור על מידותיו.

מקורות:

ראה כאן וכאן  בנוסף אם רצונך להחכים עוד בענייני איסור צער בעלי חיים, אתה יכול לעיין במאגר השו"ת כאן באתר, שונות, צער בעלי חיים.

בהצלחה