הפרשה בשירותים

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה!
אני לוקחת כדורי סרזט, כאשר ילדתי לפני כ 16 חודשים. אני מניקה כל
3-4 שעות.
לאחר מתן שתן [לא פחות מדקה] שמתי לב בזווית העין להפרשה בתוך
השירותים. [על החרס הפנימי של האסלה] לא ראיתי את הצבע בדיוק.
יש לציין, שבתקופה זו, יש לי הפרשות מידי פעם.
נקודה נוספת, יתכן [אינני יודעת] שזה קשור ליציאה רגילה ולא דימום.
מעבר לשאלה ספציפית זו [האם אני אסורה או מותרת] , הייתי שמחה לדעת, מתי בדיוק אני נאסרת? זאת אומרת, מה הגדרה של ראיית מחזור במצב זה, כאשר יש לי הפרשות מידי פעם?
תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום רב

כיון שמדובר בכתם ולא בראייה ממש, והיה הפסק בין מתן השתן לראייתו, הואיל והוא נמצא על השירותים שהוא דבר שאינו מקבל טומאה [מחובר לקרקע] את מותרת לבעלך. קשה לענות על שאלה כללית כזו מתי את נאסרת, יש בכך הרבה פרטים. באופן כללי חשוב לדעת שיש הבדל בין כתמים למחזור, מחזור הוא כתם בגודל של כשלוש אצבעות, הוא דימום שכל אשה מכירה כמחזור, אבל גם כתם אוסר בתנאים מסוימים [אם נראה על בגד לבן או על הגוף וגודלו כגריס (מעט יותר ממטבע של שקל) וצבעו נוטה לאדמומית]. בכל מקרה של ספק יש לשאול.

מועדים לשמחה.