אכילה אחרי אפיקומן / שתיית מים מהמוביל הארצי

שאלה:

שלום הרב!
1.מה שאמרו שאסור לאכול לאחר מצת האפיקומן כלום היינו אפילו לאכול מצה יהא אסור? (כי הרי עדיין ישאר טעם מצה)
2.חילקו לנו לוחות לספירת העומר עם גירוד. כלומר יש שכבה המכסה את מספרם של הימים ובכל יום מגרדים את חלקו (להבדיל כמו כרטיסי גירוד) האם יהיה מותר לגרד בשבת?
3.האם יש מקום לחשוש בעניין שחייה בים, שרי יש פירורי לחם שמביאים לדגים ובטעות הבלע מן המים שקיבלו טעם חמץ?

תשובה:

שלום רב

  1. גם מצה אסור לאכול, אמנם ישאר טעם מצה אבל המצה הזו אינה של מצוה… הרעיון הוא שעל ידי שטעם המצה נשאר בפה אנחנו עדיין מחוברים למצוה.
  2. אסור לגרד בשבת. אחרי שבת תגרד פעמיים…
  3. אין כל חשש, המים רבים כל כך שאם היה שם משהו הוא בטל לגמרי, לכן אגב התירו גם לשתות מים מהמוביל הארצי [בשנה זו אין שאיבה מהכינרת בימי החג, אבל זו חומרא ואינו חיוב מהדין].

מועדים לשמחה.