ניקוי מטאטא לפסח

שאלה:

שלום

ראיתי כאן תשובה באתר שיש לנקות את המטאטא לכבוד פסח.
למה צריך לנקות אותו ואי אפשר לסמוך על הביטול? וכמובן שגם אין חשש שהוא יתערב באוכל..

תודה

תשובה:

שלום רב

על הביטול לא סומכים שהרי חכמים חייבו בדיקה למרות הביטול, השאלה היא אחרת, מדוע לא נאמר שכל מה שיש שם אין אין לו חשיבות מחמת מאיסותו, ומסתבר שמעיקר הדין זה כך, אבל תמיד טוב לחשוש אולי בכל זאת יש שם שקד מרק שראוי לאכילה וכדומה, ולנקות…

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כן אבל עדיין למה מטאטא צריך בדיקה הרי כל עניין הבדיקה הוא מחשש שמא יאכל או שמא לא ביטל והרי בפירורים (ובמיוחד של מטאטא) לכאורה אין כאן חשש כזה, אז למה יצטרך בדיקה? תודה