נידה

שאלה:

לשיטת הרב עובדיה זצל.
1. בסיום ימי הפרישה ולאחר ביצוע בדיקות בתחילת וסוף העונות, האם אישה מותרת לבעלה מבלי צורך לבדוק את עצמה בכל יום יותר?
2. לאחר ימי הפרישה, אישה התעוררה ב7 בבוקר וראתה דם על התחתון. ביצעה בדיקה פנימית. היה דם על העד. מה הדין? האם סופרים 7 נקיים? נחשב שראתה ביום או בלילה?

תשובה:

שלום רב

  1. מעיקר הדין אין חיוב אולם לכתחילה יש להחמיר ולבדוק.
  2. ודאי יש חובה לפרוש ולהמתין חמישה ושבעה [או ארבעה ושבעה למנהג הספרדים] כמו וסת ממש. הזמן מהיום, כתמים אין בהם וסת במיוחד שכנראה היה על בגד צבעוני שאינו אוסר.