מותר לאכול את המצה בליל הסדר בחלקים ?

שאלה:

שלום ,
רציתי לשאול לגבי אכילת המצה בליל הסדר..(במוציא מצה ובמרור וכורך וכו..)
האם אני יכולה לאכול את המצה בחתיכות ?
כי יש לי קוביות בשיניים ..וזה קשה לאכול את המצה ככה בלי לחתוך…
אז זה בסדר לאכול בצורה כזו בלילה הסדר ?
(בבת אחת קשה לי לאכול ..)

ועוד שאלה ,
איך מסבים ?
אני שומעת המון דעות ולא יודעת איך עושים את זה בתכלס..
רק השנה הזו אני מגלה שאני באמת לא יודעת איך מסבים כמו שצריך..
וכל אחד אומר אחרת…
אז מה התשובה ?

תודה מראש וחג שמח.

תשובה:

שלום רב

לא הספקנו להשיב לפני החג…

אפשר בהחלט לחתוך לחתיכות, העיקר לאכול את כל הכזית תוך ארבע דק'.

ההסבה צריכה להיות על משהו, ולא באויר, ניתן לסובב מעט את הכסא לצד שמאל, ולהטות על המשענת של הכסא.

חג שמח.