החלפת ארון קודש

שאלה:

שלום וברכה
בבית כנסת שלנו ארון קודש שנתרם על ידי אדם לפני יותר משלושים שנה לזכר הוריו ורצון המתפללים להחליפו לארון יותר מתאים לצרכי הקהילה מבחינת גודל מקום אחסון ספרי תורה,נוחות וטיב הארון . איך לנהוג כדי להשיג את המטרתנו מבלי לפגוע באיש?

תשובה:

שלום רב

למעשה די טבעי שמשפצים ומחליפים, שלושים זה זה זמן מכובד בהחלט ואין מה להתלונן. תסבירו לו בעדינות את המצב, ותציעו לו זכות קדימה לתרום גם בחדש תרומה משמעותית, במקביל, יפה יהיה אם תמצאו מקום לארון קודש הישן [חדר צדדי שמתפללים שם מנין שני וכדומה] בכך לא ירגיש שכספו הלך לריק…

אם יתאפשר לכם מבחינת התורמים החדשים לכתוב איזו הנצחה על הוריו גם בארון קודש החדש ודאי יהיה יפה מאוד.

חג שמח.