הבערת אש על ידי גוי ביום טוב

שאלה:

האם מותר לומר לגוי להדליק אש ביום טוב, ואני אדליק מזה אש אחר, כדי לבשל בו?

תשובה:

שלום רב

אסור כך לעשות. אין כל היתר לומר לגוי לעשות מלאכה האסורה ביום טוב, וגם אם עשה מעצמו עבור יהודי אסור להשתמש בכך.

חג שמח.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לכבוד הרבנים שליטא
    נלע"ד שיש לחלק בין שבת שיהא אסור כפי שכתבתם לבין יום טוב שהרי מהתורה מותר להבעיר אש ביום טוב וחכמים הצריכו להכין מראש ואם נאסור להשתמש באש שהדליק הגוי מעצמו אפילו שזה עבור היהודי הרי שיש בזה גזירה לגזירה ויותר מזה מצינו אפילו אם הדליק יהודי בעצמו אש ביום טוב מותר להעביר ממנה אש ולהשתמש בה

  2. זו לא גזירה לגזירה, הלכה פשוטה היא בכל מקום שיש איסור הנאה ממעשה שבת של גוי גם באיסורים דרבנן כמו תחומין כידוע ועוד.

  3. שלום רב
    לרבנים שליט"א תבורכו מפי עליון ותזכו להמשיך לזכות את הרבים.
    דעת הראשל"צ הגאון ר' יצחק יוסף להקל להדליק אש ביום טוב לישראל ע"י נכרי. לענ"ד היה מקום לשדד יותר עמקים בתשובה ולפחות להציג את הדעה המקילה.
    מדובר בהדלקת אש ביום טוב לצורך אוכל נפש, קרי איסור דרבנן ובמקום צורך יום טוב מותר, אליבא דמרן שבות דשבות.