שאלה:
שלום
רציתי לשאול אם לבבות עוף איך אמורים לנקות אותם וקציצות בשר טחון בקר איך מבשלים את זה כי זה מוציא דם או שצולים בתנור ? תודה לענות לי במייל בבקשה
תשובה:
שלום רב
בהכשרת הלבבות לא די במליחה חיצונית בלבד, אלא יש להוציא את הדם שבחללם, לחתוך את הגידים המסתרגים בתוכו, ולהסיר את ערלתו, ואחר כך להדיחו ולמולחו ג’ פעמים כנדרש בבשר. המליחה חובה שתעשה בתוך שלושה ימים לשחיטה!
בשר טחון שכבר הוכשר על ידי מליחה, אין לחשוש למוהל היוצא ממנו זה לא דם מבחינה הלכתית.
מקורות:
ראה ס’ הכשרות פרק ט סעיף עח.