מה עושים עם כלים של פסח שלא זוכרים מה חלבי ומה בשרי

שאלה:

בשר וחלב
כלים של פסח שלא השתמשנו בהם במשך השנה
ועכשיו לא זוכרים מה חלבי ומה בשרי
מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני ניתן להקל להעביר חלבי לבשרי או להיפך אם לא השתמשו בזה שנה שלמה. ראה שו”ת מהרש”ם ח”ב סי’ רמא, ודרכי תשובה יו”ד סי’ קכא סעי’ כט. א"כ כש"כ במקרה זה שיתכן שאתם לא מעבירים אלא אינכם זוכרים ויתכן שבסופו של דבר אתם משתמשים בכלי בדיוק באותו אופן שבו היה שימושו בשנה שעברה. אבל חובה לעשות הגעלה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה לא לומר ספק דרבנן לקולא?וכאן אין זה דבר שיש לו מתירין! מה עוד שיש פוסקים שכתבו שאחר יב' חודש בטל טעמו לגמרי