נטילת ידיים מהברז

שאלה:

ראיתי בפוסקים שאסור ליטול ממים שבברז ושאלתי היא האם דובר שם על נטילה ישירה מהברז או שדובר שם שממלא מים מהברז בכלי ואז אותם שופך על ידיו כמו שאנו עושים?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שראית שאסור ליטול ידיים ישירות מהברז – בנטילת ידיים המצריכה כלי כמו בנטילת ידיים בבוקר או לסעודה. אבל אם אתה ממלא מהברז לכלי זה מצוין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. צריך כלי. לגבי הנדון של הפסק: המשנה ברורה סי' קנח ס"ק כ נראה שהחמיר שאין להפסיק כדי שלא יסיח דעתו משמירת ידיו, אולם בס' ויגד משה הביא מנוהג כצאן יוסף שהקל בזה.