לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה לעשות עם הלחם שלי שנשאר בהוסטל

שאלה:

שלום,
אני נמצא בהוסטל וקנו שם עבורי מהכסף של העמותה לחם
מסוג מסוים אבל הוא נמצא במקרר המשותף ואם אני לא אוכל אותו ישתמשו בו בכל זאת..אני יודע שאין שם מכירת חמץ ובעזרת השם אני אצא לפסח הביתה. האם אפשר להשאיר אותו שם אם עדיין ישאר ממנו או שצריך לבקש מהם לבער אותו אף על פי שאני לא יודע אם ישמעו לי
וגם אם כן עדיין הוא לא שייך לי והאם זה נחשב
בל ימצא?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

מאחר שאתה חושש שיאכלו אותו, ודאי שתקח את הלחם איתך כדי שתוכל לבערו כראוי. אל תשאיר את הלחם במקום, אם תבקש מהם לבער והם לא יבערו עבורך את הלחם, בעצם לא עשית כלום, שהרי השליחים הללו אין כוונתם לבצע את שליחותך, אמנם בשעת הדחק היית צריך לבטל את החמץ בפה. אבל כל עוד אתה יכול עדיין לקחת את הלחם איתך ולבערו כראוי, ודאי תעשה כן, ולא יכשלו אחרים באיסור כה חמור.