לתרומות לחץ כאן

ליבון

שאלה:

מכסה בשרי שהונח על מחבת חלבית שטוגן בה משהו עם חמאה. האם המכסה צריך ליבון או הגעלה לאשכנזים?

תשובה:

שלום רב

למנהג האשכנזים דבר שבלע על ידי חום האש ללא רוטב צריך ליבון ולא די בהגעלה. למנהג הספרדים הולכים אחרי רוב תשמישו של הכלי, וכיון שמכסה של סיר הוא בדרך כלל בשימוש עם רוטב די בהגעלה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל