הכשרת רשת תנור פירוליטי לפסח

שאלה:

שלום וברכה.
לגבי הכשרת תנור לפסח.
קנינו רשת חדשה, אבל רשת זו עומדת בתנור ע"י שתי רשתות הצמודות לדופני התנור (שהם כמו כמה מסילות שעליהם עומדת הרשת לפי הגובה הרצוי). [רשתות אלו ניתנות להסרה]. האם צריך להכשירם לפסח? האם די בהשארתם בתנור בזמן ההכשרה של התנור (שאני מפעילו למשך זמן [זה תנור פירוליטי]) וזה מספיק גם בשבילם? האם צריך לכסותם כדי שהסירים בפסח לא יגעו בהם?

תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בתנור פירוליטי הוא יכשיר גם אותן בחומו הרב.

חג שמח.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. הסתכלתי בהוראות היצרן ואסור להשאיר את הרשתות בזמן שהתנור פועל על מצב פירוליט.
    האם צריך ללבנן או להגעילם [בליבון אני מפחד שהם יהרסו]?
    אפשרות אחרת שחשבתי זה אוליי לצפות את הרשתות בנייר כסף (באזורים שבהם יש מגע עם הרשת הרגילה או עם התבניות). זה יועיל?
    תודה רבה

  2. האם ישנו שינוי בפרטים הללו?
    אני שואל לגבי המסילות, אם לא קונים חדשות, האם צריכים ליבון או מספיק הגעלה? כי לא באים ישירות עם החמץ.