האם על מוס שוקולד מברכים ברכה אחרונה.?

שאלה:

לקחתי לאכול מוס שוקולד, וברכתי שהכל. ואחרי שגמרתי לאכול, עלתה בדעתי השאלה אם לברך בורא נפשות, או לא. זאת משום שאני יודע שעל מעדן חלב מברכים ברכה אחרונה, ועל גלידה, לא. מה בנוגע למוס.?

ועל הדרך שאלה של אחי. הוא יודע שבשביל להכשיר כלי, לבשר, או חלב, או לפסח. ידוע שכמו בולעו כך פולטו. למשל טוסטר או סירי בישול וכדומה, בולעו חם, לכן פולטו גם בחם.

אם יש כלי שבולעו בקר, האם חם יכול גם לפלוט אותו, או שרק קר יכול לעשות את זה.?

ושאלה משלי בנושא, הבנתי שבכלי זכוכית יש מנהג שונה, ואצל הספרדים, כלי זכוכית יכולים להיפלט בקר, גם אם שימושם היה בחם, למשל כוס מזכוכית שהיה בה תה חם, מים קרים יכולים להכשיר אותם לבשר, חלב, או לפסח.?

תשובה:

שלום רב

מוס שוקולד אף פעם אינו נהפך למשקה ממש הוא סמיך מידי, ויש לברך עליו ברכה אחרונה.

חם מועיל לענין זה כמו קר.

כלי זכוכית למנהג בני ספרד גם אם השתמשו בהם בחם הכשרתם בקר. למנהג בני אשכנז להיפך, לפסח לא מועילה להם כלל הכשרה [כמו חרס] ולשאר ימי השנה [כשהשימוש היה בחם כמובן] בבשר וחלב, ההכשרה על ידי הגעלה.

חג שמח.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. לפי כך לבני ספרד, הכשרת כלי זכוכית לפסח, שבלעו חמץ בחם או קר, הכשרתם היא בקר.?
    ואותם כלי זכוכית לבני ספרד, הכשרתם מחלב לבשר או בשר לחלב יצריך הגעלה.?