בדיקת ביצים בזמנינו

שאלה:

בדקנו היום ביצים (חומות ולא לבנות) במטבח של איזה מלון כשר לפסח.

ויש ביצה שפתחתי, ונשברה כל הקליפה, וזרקתי את הקליפה, וכדי לבדוק את הביצה, לקחתי קליפת ביצה אחרת מכל הקליפות אשר היו שם, ושמתי בפנים את החלמון ובדקתיו ומצאתיו כשר. והשלכתיו לתוך הקופסא עם כל הביצים הבדוקות.

אך עתה עלה בי החשש, שמא הקליפה הישנה שהשתמשתי בה היא קליפת ביצה שנמצאה בה דם, ועתה נתערב קצת מן החלבון שנשאר שם בקליפה (שאולי היה מן ביצה טריפה) עם החלמון הזה.

מה הדין? יש לאסור את כל הקופסא של הביצים, או שזה בטל בשישים (ובפרט שזה ספק)?

תשובה:

שלום רב

אין מה לחשוש. ראשית אין סבירות, שנית, ביצי תנובה שהם ספנא מארעא ולא על ידי זכר, כל האיסור בהם הוא מדרבנן משום מראית העין, ואחרי שהתערבב מקילים, ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה
    אבל כפי שכתבתי בסוגריים בתחילת השאלה, מדובר כאן בביצים חומות שהן ע"י זכר ולכן שאלתי השאלה הנ"ל.
    ובכן האם יש מקום לחשוש?

    המחכה לתשובת כת"ר בהקדם

    תודה מראש