זמן ברכת ההדלקה – ספרדים

שאלה:

שלום רציתי לשאול האם אשה ספרדיה שמדליקה נרות מקבלת שבת בהדלקה והאם יש הבדל מתי מדליקה
ועוד רציתי לשאול האם יש בעיה של תוספת אורה אם מדליקים בסלון ורוצה עוד אשה להדליק במטבח ורוצה לברך תודה

תשובה:

שלום רב

אין חולק על כך שאשה מקבלת שבת בהדלקת נרות, אלא שבני אשכנז ורבים מבני ספרד [בן איש חי ועוד] חששו לשיטת הבה"ג שקבלת השבת היא באמירת הברכה, ולכך הורו לברך אחרי ההדלקה כי אם תברך קודם לכן כבר לא תוכל להדליק, ולדעת השו"ע וכדבריו הנהיג הגר"ע יוסף לבני ספרד [אף שהוא נגד מנהג בני ספרד הקדום וכאמור] קבלת השבת היא בסיום ההדלקה עצמה ולא באמירת הברכה, ולכן אין את החשש הנ"ל.

אם מדליקים בשני חדרים נפרדים בסלון ובמטבח אין כל חשש. חשוב לזכור לכבות את האור לפני ההדלקה ולהדליקו כחלק מההדלקה, כיון שיש שחששו שגם כאשר החשמל דלוק הנר הוא כבר רק תוספת אורה, אבל זה לא מעכב.

חג שמח.