אזכרה 30

שאלה:

שלום רב,
האם אני מחוייב הלכתית לבצע באזכרה 30 סעודת מצווה? או שניתן להסתפק בפירות/עוגות וכדומה?
דבר נוסף מי אמור להיות מזומן לאזכרה 30? הגרעין המשפחתי? או שכלל המכרים?

תשובה:

שלום רב,

אין חיוב לערוך סעודה ביום השלושים, יש מנהג כזה בעיקר אצל קהילות הספרדים, אבל ודאי מספיק עוגות ופירות. העיקר לעשות מעשים טובים לעילוי נשמת הנפטר, להרבות בצדקה משניות קדיש תפילות וכל מה שצריך.

בשורות טובות.