כלים שהתבשל בהם חמץ בפסח

שאלה:

שלום
מה דין כלים שבושל בהם חמץ במתכוון בפסח לאחר הפסח .
(הכלים כשרים לימות השנה חוץ מפסח , החמץ נמכר לגוי. )

תשובה:

שלום רב

אם החמץ שייך לגוי אין בעיה בכלים לאחר הפסח, שהרי חמץ של גוי מותר באכילה לאחר הפסח, אולם אם היתה למבשל כוונה לזכות בחמץ, וזה אפשרי, כי אחד מתנאי המכירה שהיהודי יוכל להתחרט בפסח ולקחת [עושים זאת בשביל תרופות חמץ], דינו ככל כלי שהתבשל בו חמץ שעבר עליו הפסח שהכלים טעונים הגעלה. אלא שקולא מיוחדת נאמרה כאן, שכיון שמדובר באיסור דרבנן ומשום קנס בעלמא על השהיית החמץ בפסח גם כלי חרס ניתן להכשיר על ידי הגעלה 3 פעמים [בשונה משאר איסורי התורה שלא ניתן להכשיר כלי חרס שהתבשל בהם, גם לא על ידי הגעלה 3 פעמים].

מקורות:

ראה שדי חמד אסיפת דינים מערכת אות ה ס”ק יט.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה צריך הכשר כדי להשתמש לאחר הפסח אפי' כשהחמץ של ישראל, דמבואר בסי' תמז ס"א ברמ"א דכלים שנתבשל בהם מותרים לאחר הפסח[אפי' בישלו בשם בפסח עצמו חמץ של ישראל, מ"ב סק"ד]

  2. צדקו דבריך הנוגע לשיטת הרמ"א אולם ראה בשדי חמד שם מדברי המחמירים בכפוף לקולא הנ"ל. והמיקל אכן יש לו על מה לסמוך.