קטניות בחו"ל לבן א"י ביו"ט שני

שאלה:

ב"ה
אשמח למצוא מקור המתייחס לעניין בן א"י שנוסע לחו"ל האם יוכל לאכול קטניות שם ביו"ט שני.
בעניין חמץ עצמו יש דיון ולמעשה בספר יו"ט שני כהלכתו שאין לאכול, ובהערה שם צ"ע מאי שנה מ'דייתרא'.
אמנם לגבי קטניות הסברא הפשוטה נראית שבודאי יוכל לאכול. הרי גם מבני חו"ל עצמם יש רבים שאוכלים (ז.א. בני עדות המזרח), וממילא מדוע שבן א"י לא יאכל. אך לא ראיתי כתוב זאת במפורש.
בברכה אהרן

תשובה:

שלום רב

לא מצאתי משהו מפורש, אבל ברור בעיני שאתה צודק ומותר.