לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הרהור בעסקיו בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
היכן נפסק בהלכה שבשבת קודש וביום טוב יהודי חרדי יכול לחשוב בראשו ( מבלי לדבר ) כל מחשבות החול מבלי חשש ? כלומר תכניות לשבוע החדש , נושאים כספיים ועוד …

תשובה:

שלום רב

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שו:

"הרהור בעסקיו, מותר; ומ"מ משום עונג שבת, מצוה שלא יחשוב בהם כלל ויהא בעיניו כאילו כל מלאכתו עשויה". ואגב כך אנחנו שרים בזמירות השבת "הרהורים מותרים"..

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    כתבתם מצווה שלא לחשוב כלל מחשבות חול. זה מאוד קשה שלא לחשוב בכלל למרות שאני מאוד משתדלת שלא לחשוב מחשבות חולין אך לא תמיד מצליחה.
    השאלה שלי היא האם העובדה שיש לי בראש מחשבות חול בשבת קודש זה בסדר גמור ואיני חייבת להילחם בכך ?