מעמדו של בחור שאבא שלו יהודי, וגם אמא שלו יהודיה מצד אביה

שאלה:

הכרתי בחור רוסי שאבא שלו לא יהודי ואמא שלו חצי יהודיה מצד של האבא שלה ..זה אומר שהוא לא יהודי?
והאם הוא יוכל להתגייר ולהיות יהודי?

תשובה:

שלום רב,

אכן. אם סבתא שלו – אמא של אמא, אינה יהודיה, הבחור אינו יהודי כלל. ואם את רוצה להתחתן איתו ודאי הוא חייב לעבור גיור. לשאלתך האם הוא יוכל להתגייר? בודאי שכן! הכל תלוי בו אם הוא אכן רוצה להתגייר כהלכה, לשמור מצוות, ודאי בית הדין יגיירו אותו. משום שביה"ד מובן את כוונותיו, ואם כוונותיו אינם רציניות, הגיור אינו שווה כלום, והוא נשאר גוי לכל דבר.