תשלום ועד בית עבור יחידת דיור

שאלה:

עשיתי מהמחסנים שלי יח"ד, כמה עלי לשלם ועד הבית?

תשובה:

שאלה זו מצוייה מאוד, והתקיים כאן יום עיון בעניני ועד הבית, ונשאלו הרבנים ע"ז, והרה"ג הגר"י סילמן שליט"א [הובאו דבריו בעלון המשפ טמס' 43] ענה שאם דיירי דירה זו משתמשים עם המעלית וחדר המדרגות, יש לשלם כמו כל דירה אחרת, אבל על פי רוב דיירי דירה כזו מנותקים מרוב השימושים

של הרכוש המשותף, וכן לא ניתן לומר לגביהם שעל דעת כן השתתפו, שהרי הדירות לא היו קיימות כשהשתתפו, לכן יש לשלם לפי החלק היחסי שהם נהנים מהשירותים של וועד הבית. דעת הגר"נ נוסבוים לחייב בכל מקרה ככל דירה.

הרבנים המשיבים:הרב יצחק בלחסון והרב אלחנן רזניק