כבוש כמבושל בכלים

שאלה:

שלום לרבנים אם בירה היתה 24 שעות בכוס האם נקרא כבוש כמבושל לענין חמץ וצריך להכשיר את הכוס והאם משנה ממה עשוי הכוס? {האם משנה ספרדי או אשכנזי} אשמח למקור תודה רבה!

תשובה:

שלום ר

אכן באופן זה יש כלל שכבוש כמבושל וטעמו נבלע במגש. ראה ט”ז תחילת סי’ קה. על אופן ההכשרה במקרה כזה ראה כאן. ברור שהדין משתנה לפי חומר הכוס, שהרי בזכוכית הקלו הספרדים גם במשקה חם.