לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברכת מאורי האש במוצאי שבת

שאלה:

שלום לרבנים למה הטעם שמברכים מאורי האש בגלל אדם הראשון למה שנציין את זה מה המיוחדות בזה א"כ נאכל גם דגים ביום שנבראו? תודה רבה וישר כוח עצום

תשובה:

שלום רב

יש כאן אי דיוק: מברכים על הנר במוצאי שבת משום שהאש נבראה במוצאי שבת, ובכך בעצם אנו מסמלים את סיום שביתתו של הקב"ה כביכול ממלאכה, שביתה שלזכרה אנחנו גם שובתים ממלאכה בשבת. אלא שמלבד זאת נהגו להסתכל על הציפורניים לאור הנר להזכיר את ענין הציפורניים באדם הראשון. ראה פרקי דרבי אליעזר פרק יד.