כזית מצה בחולה צליאק

שאלה:

שלום רב,
יש לי צליאק ברמה מאוד גבוהה , כאשר אני אוכלת זה מתבטא בכאבי בטן מאוד חזקים ובעצם ההשפעה עתידית למחלות בעתיד.
רציתי לדעת האם לאכול מצה בפסח בגלל המצווה או לא?

תשובה:

שלום רב,

כידוע כזית מצה בליל הסדר זוהי חובה מדאורייתא. לכן יש לעשות מאמץ לאכול את זה גם במקרה שיש קושי. יחד עם זה, מחמת הקושי שיש לרבים מחולי הצליאק, עשו מאמצים לאפשר להכין מצות מקמח שיבולת שועל שהוא עדין הרבה יותר מכיל כמות מזערית של גלוטן, ובעצם כזית מצה מקמח כזה לא יזיק לבריאותם של חולי הצליאק.

ידידי הרב פנחס פרנקל (כיום הרב של משרד הבריאות) עסק הרבה בהלכות אלו של חולי צליאק, וגם פרסם מאמר בענין מצה משיבולת שועל בקובץ דרכי הוראה א' עמוד קצג גם סקר את הנושא מכל היבטיו. וכמובן ציין את הבעיות שיש בגידול ועשיית קמח ומצות משיבולת שועל, וכתב ששמע גם מהגרי"ש אלישיב שרק לחולים אלו מותר לאכול ממצות אלו, אבל לגבי שאר בני הבית יש להחמיר שלא לאכול ממצות אלו מחמת הבעיות הקיימות בתהליך. וציין שלגבי כזית מצה ראוי בכל זאת לאכול ממצה מחיטה

כדאי להתייעץ איתו באופן פרטני, אני בטוח שהוא יוכל להיות לכם לעזר.

הצטרף לדיון

תגובה 1