חג שחל במהלך אבלות 30 יום

שאלה:

שלום רב,
אימי נפטרה ב 26/3. שבועיים לאחר מכן חל חג הפסח, שאלתי היא מאילו דיני אבלות של אזכרה של ה 30 אני פטור במסגרת החג שחל בתווך. (תספורת / סעודת מצווה…)
תודה מראש.
אברהם.

תשובה:

שלום רב

למעשה בהגיע החג בטלים ממך כל דיני אבלות השלושים למעט התספורת, תוכל לרחוץ כרגיל לכבוד החג, לגזוז ציפורנייםוכו'. הסיבה שבתספורת אסור, היא משום שבאבלות על ההורים איסור התספורת אינו רק בשלושים אלא עד שיגערו בו חבריו, ולכן דין זה אינו בטל בהגיע החג. אולם כל עניני כבוד המת, כמו העלייה לקבר והסעודה וכו', יעשו כרגיל במועד בסיום השלושים.

בשורות טובות.