הפסקת אבלות שלושים מחמת החג

שאלה:

שלום,
לגבי ישיבה על נפטרת.סבתא שלי נפטרה ביום א' שעבר,כ"ח באדר,26.3 .והלויה הייתה יום למחרת.השבעה נגמרת מחר.אך מה לגבי סיום החודש ? אם חל חג בשבוע הבא ושבוע לאחר מכן ?…סיום החודש מתקצר לעד החג הראשון או מהי ההלכה?
תודה רבה אתם עוזרים לנו מאוד!
בן

תשובה:

שלום רב

כיון שהחג קוטע את השלושים ומבטלם, נחשב אותו זמן קצר שלאחר השבעה כשלושים. לגבי העליה לקבר כתב הנחלת שבעה שהיא שלושים יום לאחר הפטירה כרגיל, כיון שהפסקת האבלות היא רק ביחס לאבלים ולא ביחס לכבודו של המת.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ שצט סעי’ ח.