שתייה מכוס של שבע ברכות בסעודה שלישית

שאלה:

שלום לרבנים 1האם מותר בשעת הצורך להקדים הבדלה לתפילה מוצאש? 2 האם מותר לשתות יין של שבע ברכות של סעודה שלישית? האם יש חילוק בין ספרדי לאשכנזי בדינים האלו? תודה רבה!!

תשובה:

שלום רב

  1. מעיקר הדין ניתן להבדיל לפני ערבית, ראה סי' רצט משנה ברורה ס"ק י.

2. בענין זה נחלקו הדעות, במנחת השבת שיירי המנחה סי' צו ס"ק ד נקט ששותים מהכוס, ובחכמת שלמה רצט ד נקט שלא מברכים הגפן אלא רק בהבדלה ואז נוהגים בכוס כמו שבע ברכות [מערבבים והחתן והכלה טועמים וכו'], ולמעשה המנהג שהחתן עצמו מזמן ושותה, וע"ע ציץ אליעזר ח"י סי' מה ומועדים וזמנים ח"ג סי' רמו.