עירוב בצורת הפתח שעובר מעל עצים נמוכים

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אני רוצה לעשות עירוב בין שני בתי קרקע שמצדיהם יש חומה וביניהם כמובן אין אבל מאחורה ומלפנים אין הבנתי שיש לעשות צורת הפתח כלומר שני עצים ועליהם חוט מתוח שעומד ברוח מצויה ואח"כ לערב בפת (מצה) לפי הנוסח בסידור אבל אני לא יודע אם אפשר לעשות צורת הפתח כאשר חלק ממנו (כמה מטרים) עובר מעל צמחיה האם זה בסדר ?

תשובה:

שלום רב,

העצים לא פוסלים את העירוב. כאשר הם עוברים מעל רשות אחרת כמו בית נחלקו הדעות, וכן כשעוברים מעל נהר שאין דרך לעשות פתח בנהר, אבל במקרה שלך אין בעיה.

מקורות:

מעל בית, ראה מנחת שי סי' מב שמחמיר וכ"ה בישועות מלכו או"ח סי' כט, ולעומתם בשו"ת מהרש"ם ח"א סי' רו.על נהר ראה שו"ת חתם סופר או"ח סי' פז.