נשיאת המיטה בלוויה

שאלה:

שלום .
האם לפי היהדות בן שהוריו עדיין בחיים יכול בלוויה לסחוב עלונקה עם הנפטר . האם באמת אסור ומותר רק למי שאחד מהוריו כבר אינו בחיים .
לפני כמה זמן חמי נפטר ומתוך לחלוק כבוד רציתי לסחוב את הלונקה לדרכו האחרונה אך משום מה הורי אמרו שאסור לי כיוון שהם עדיין בחיים ..

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה. הטעות כנראה נובעת מכך שמי שהוריו בחיים אינו רשאי לומר קדיש יתום על נפטר אחר, כמבואר ברמ"א סי' קלא, אבל לסחוב את האלונקה בלוויה אין כל חשש.

בשורות טובות ותמיד שמחות!