מסגרת תמונה דיגיטלית בשבת

שאלה:

שלום רב והמון תודה מראש!!!
יש מסך דיגיטלי שבעצם פועל כאלבום תמונות מתחלפות הניזון מדיסק 'און קי' המחובר אליו. וזה תלוי אצלנו על הקיר עם מסגרת כאילו 'תמונה'
האם מותר להשאירו דולק מערב שבת לשבת? אם לא, אשמח לנימוק.
אם כן, אז מדוע אסור סרטי וידאו באופן כנ"ל? המון תודה

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה להשאיר את זה דלוק בשבת. כמובן זה פועל ללא מגע יד אדם. כלומר, בדיוק כמו להשאיר את האור דולק בשבת. אלא שסרטי וידיאו גם הם באופן עקרוני מותרים בשימוש באופן הנ"ל. אלא שהם אסורים מחמת "עובדין דחול" שזה לא ניתן לומר על אלבום דיגיטלי. אגב, היום בהרבה בתי כנסת יש סוג של מסך עם לוח זמנים וכו' שרץ ומתחלף כל הזמן על המסך, ומשאירים את זה דלוק גם בשבת.