חינוך ילדים

שאלה:

שלום לכבוד הרב
אנו גרים ביישוב דתי תורני בשומרון .
ביתנו בת ה 13 רוצה ללכת לנתניה עם עוד מס' חברות.
אני כאבא דואג חושש לשלוח את ביתי מחשש שתוטרד ע"י בחורים יהודים / ערבים . לי מאוד מפריע שתיסע ומבחינת אישתי הכל בסדר ואין בעיה לשלוח אותה . מה דעת הרב?

תשובה:

שלום רב,

קשה לי לענות על שאלה זו בכן ולא, החשש שלך יתכן שיש לו מקום, ויתכן שהוא מוגזם. מאידך, חשוב מאד לחנך את ילדתך באופן שחברותיה מתחנכות. ואם הוריהם של החברות אינם חוששים. זו סיבה שגם אתה צריך לאפשר לה את זה אלא אם כן יש סיבה ממשית לחשש שלך. כי לתת לילדה תחושה של חריגות מעבר לחברותיה, זו תחושה מאד לא נעימה, שעם השנים זה עלול להתפרץ באופן שאינו רצוי.

רוב נחת!