הסרת קשקשים מהראש בשבת

שאלה:

שלום הרב!
1.האם יש דין בורר כאשר הנני מסיר חלקיקי קשקשים מן השיער בראש(כשאין חשש תלישת השיער)?
2.שמעתי הרבה מציינים את ה"תומים" בחו"מ שכתב שלש"וע ניתנו מלא פירושים ואעפ"י שלא יתכוון לכל פירושים אלו מ"מ הכל אמת(יתכן ששגיתי בלשונו), אולי הר מכיר היכן כתב זאת?

תשובה:

שלום רב

  1. יש חשש בעצם תלישת הקשקשים, חלקם מחוברים ועל ידי החיכוך נתלשים, וזה אסור בשבת. מלבד זאת יש גם חשש בורר.
  2. אינני מכיר משפט כזה וגם אינני מבינו.

יום נעים.