כשרות עד שאינו מניח תפילין

שאלה:

שלום,
אני מתחתן עוד כמה חודשים. חברי הטוב ביותר שומר שבת וכשרות, מאמין בהקב״ה באמונה שלמה, אך אינו מתפלל או מניח תפילין באופן קבוע. האם הוא רשאי להעיד בחתונה שלי?

תשובה:

שלום רב,

הייתי מאד ממליץ לחפש עד אחר. בהחלט יכול להיות שהוא עד כשר למרות שאינו מניח תפילין באופן קבוע. אבל אם הוא שומר שבת וכשרות ומאמין בקב"ה הוא יודע בודאי שחייבים להתפלל ולהניח תפילין בכל יום. ובכל זאת הוא מחליט שלא בא לא, קשה לו, או שלדעתו מספיק מה שהוא עושה וכד' אני לא יודע בדיוק באיזה נוסח הוא מרגיע את מצפונו. אבל בהחלט יתכן שיש לו עוד אי אילו מעשים כאלה ואחרים שהוא עושה בנוסף לאלו, שיתכן שכתוצאה מזה הוא נעשה עד פסול, לכן מנע מעצמך בעיות ותחפש עד אחר. ותציע לו כיבוד אחר – אפילו ברכה בחופה!