לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אדם שיוצא מביתו לפני מועד חובת בדיקת חמץ

שאלה:

שלום לרב
אנחנו מנקים את ביתנו לפסח כאילו אנחנו נשאר בו אך בפועל לא נשארים. השאלה אם אפשר להקדים את הנסיעה להורים ולעשות איתם בדיקה שם -כמובן שכל החמץ של ביתנו יבוא איתנו. מטרתנו העקרית היא בשביל לא להיות עייפים לליל הסדר – שאם נצא מביתנו אחר הבדיקה נגיע להורים רק ב-1 בלילה במקרה הטוב. שאלתי היא:
האם מותר לעשות בדיקה עם ההורים וישאירו לנו חדר אחד או שחובה בליל י"ד לבדוק את ביתנו ולכן לצאת רק אחרי זמן בדיקה? תודה

תשובה:

שלום רב,

אתם יכולים לצאת מהבית לפני זמן הבדיקה בליל י"ד ולמכור את הבית – את החמץ שבבית במכירת י"ג כדי להפטר מחובת הבדיקה בבית בליל י"ד, ובלבד שאכן ייחדו לכם חדר בבית ההורים ותבדקו שם. במקרה שאתם מוכרים במכירת י"ד, תוכלו לבדוק בערב קודם ללא ברכה.