תשלום ועד הבית בדירה מחולקת

שאלה:

דירה שחולקה לשלושה כל אחת מונה 35 מטר רבוע, כמה צריך כל דייר לשלם תשלום ועד הבית?

תשובה:

נהוג שמחלקים את תשלום ועד הבית לפי דירות, ולא לפי שטח. אך גם אחר המנהג סוברים הדיינים שדירה של 35 מ"ר לא תשלם כדירה של 100 מ"ר. לכן משלמים 50% מדירה רגילה. בספק ועד הבית בהלכה כתב שדירה של שני חדרים נחשב ליח"ד רגילה ומשלם ככולם. ודירת חדר וחצי משלם חצי מהתשלום.

הרבנים המשיבים: הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי